Tietokone yrityskäyttöön

Oletko miettimässä tietokonevälineistön hankkimista yrityksellesi? Ovatko tietokoneet sinulle täyttä hepreaa, ja tietokoneiden ominaisuudet kertovat sinulle yhtä paljon kuin muinaiset hieroglyfit? Ei syytä huoleen. Me haluamme auttaa, ja siksi olemmekin luoneet tämän artikkelin auttaaksemme sinua täydellisen tietokoneen valitsemisessa yrityksellesi. Autamme sinua ymmärtämään, mitä väliä on esimerkiksi tietokoneen tallennustilalla tai prosessorin suoritusnopeudella, ja millaisia ominaisuuksia sinun on pidettävä silmällä oikeaa tietokonetta valitessasi. Lukaise siis artikkeli huolella läpi ja tee siitä muistiinpanoja ennen tietokonekaupoille lähtemistä.

Voit tämän artikkelin lukemalla ymmärtää helpommin tietokoneisiin liittyviä asioita ja säästää suuria määriä rahaa tietokonekaupoilla. Miten? Helposti – tutkimalla vaihtoehtojasi etukäteen voit rauhassa vertailla eri vaihtoehtoja kotoasi käsin, eikä sinun tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä myyjän painostamana. Lisäksi antamalla myyjän ymmärtää, ettet ole täysin uuvatti tietokoneasioissa, vältyt turhalta tyrkyttämiseltä ja pitäydytte paremmin itse asiassa.

Tuijota ominaisuuksia, älä hintaa

Moni tietokonetta yritykselleen hankkiva tekee sen virheen, että tuijottaa laitteiden hintaa ja tekee valintansa sen perusteella sen sijaan, että ottaisi paremmin selvää laitteiden ominaisuuksista. Tämä on huono taktiikka, sillä kovinkaan usein ei kallein vaihtoehto ole suinkaan se parhain. Saatat jopa yllättyä paremmin ominaisuuksiin paneutuessasi, sillä voi hyvinkin käydä niin, että hintahaarukan alapäässä oleva laite vastaakin yrityksesi tarpeisiin kaikkein parhaiten.

Mitä ominaisuuksia sitten kannattaa pitää silmällä? Tämä kohta riippuu monesta eri tekijästä, mutta esimerkiksi graafista suunnittelua tai webdesignia tarjoavan yrityksen on tärkeä panostaa kahteen asiaan: suureen tallennustilaan asiakastöiden säilömistä ja portfolion ylläpitämistä varten sekä näytön värien oikeellisuuteen mahdollisimman oikean lopputuloksen aikaansaamiseksi. Moni niin edullisempi kuin hieman kalliimpikin tietokone vääristää suuresti värejä, joten lopputulos saattaa olla jotakin aivan muuta, kuin mitä asiakas on tilannut. Saatat esimerkiksi nähdä näytölläsi jonkin kuvan olevan violetti, kun se todellisuudessa on harmaa. Tämä saattaa olla asiakkaalle ongelma ja tietää sinulle rahan menetystä. Mikäli joudut säilömään yrityksessäsi suuren määrän dataa, kannattaa panostaa paitsi suureen tallennustilaan, myös tietokoneen prosessointinopeuteen. Tarkkaile siis tietokoneen ominaisuuksista ytimien määrää, prosessorin nopeutta sekä näytön pikselien määrää.